Tak jak obiecałam przepis .
Składniki :
2 szklanki mąki tortowej , 1/2kostki masła , szczypta soli (spód i góra ciasta )
1kg.rabarbaru malinowego , sok z 1/2 pomarańczy skórka z 1/2 pomarańczy , 1/2 szklanki rodzynek , 2 czubate łyżki cukru pudru , opakowani cukru waniliowego ,2 łyżki mąki ziemniaczanej (nadzienie ).
Przygotowanie :
Rabarbar kroimy w kostke i łączymy z rodzynkami , cukrem pudrem ,skórką i sokiem z pomarańczy , cukrem wanilijowym i mąką ziemniaczaną . Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki . Mąke ,sól i masło siekamy . Gdy utworzy się kruszonka , dodajemy 7 łyżek zimnej wody i zgniatamy ciasto . Rozwałkujemy je na 2 placki , większ wkładamy na spód blachy nakładamy nadzienie z lodówki i kładziemy mniejszy placek na góre ciasta . Wyłożone ciasto nakłuwamy widelcem . Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Upieczone ciasto można polać lukrem .
SMACZNEGO ♡
poniedziałek, 19 maja 2014
Przepis
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Muszę koniecznie spróbować je zrobić! ;*
OdpowiedzUsuń